De skønne terrasser

En terrasse er stedet hvor familien nyder vejret og hinanden i løbet af sommeren. Det er her hvor havemøblerne stilles frem når temperaturen stiger og når solen rigtigt begynder at varme sætter vi os ud på terrassen så ofte som vi kan.

Ingen terrasse – hvad så?

Det er lige meget om der er tale om en træterrasse eller en fliseterrasse – hyggen er der lige meget hvilket materiale der er anvendt som belægning.

Har du endnu ikke en terrasse kan du overveje om du selv vil lægge / bygge en terrasse eller om du vil have professionelle håndværkere til at hjælpe med anlæg af terrassen.

Der er flere forskellige typer af håndværkere som du kan hjælpe med anlæg af terrasser. Afhængigt af om det skal være en terrasse af betonfliser / belægningssten eller en træterrasse.

Du kan få bygget en træterrasse af både tømrer og anlægsgartnere, ligesom en anlægsgartner også vil kunne hjælpe med at lægge en terrasse af terrassefliser.

Gør du det selv kan du finde mange guides til opbygning af terrasser på internettet. Du kan også bestille de forskellige materialer som du skal bruge til terrassen online i forskellige webshops, eller du kan ringe til / besøge det lokale byggemarked. Her kan du også ofte få hjælp til køb af alle de relevante produkter.

Vedligeholdelse / rensning af terrassen

Selv lige når du har fået din nye terrasse er det anbefalelsesværdigt at påbegynde en forebyggende algebehandling. Det gælder for både træterrasser og fliseterrasser at en forbyggende behandling mod mos, alger og flisepest vil være fornuftig.

En forebyggende algebehandling kan foretages med miljørigtig algerens. Du kan få professionelle til at komme forbi og sprøjte algerens over den nye terrasse til billige priser. Når der er fordelt algerens på terrassen vil det trække ind i overfladen på træet / fliserne. Her vil det langsomt blive aktiveret når det regner, og derfor vil en algerens typisk modvirke fremkomsten af flisepest, alger og mos i ca. 9 måneder.

Udover denne behandling vil det være meget fornuftigt at holde terrassen ren, så frem med en kost og fej belægningen en gang i mellem.

Det er altid mere rart at sidde på en terrasse som er fejet end på en terrasse hvor der er masser af sand og jord som klistrer sig fast til fødderne.

I Ry ved Silkeborg kan du finde Fuglsang Algeservice der hjælper til med algebehandling, fliserensning og imprægnering af fliser når du har behov for det.

Ting på terrassen

Udover de førnævnte havemøbler er der andre ting som gør sig godt på en terrasse. Krukker som i størrelse passer til terrassen. Det vil sige mindre krukker til mindre terrasser og større krukker til større terrasser.

Plant noget grønt og noget med flere farver i krukkerne. Plant noget der dufter godt og noget der kan smages på.

Med planter i krukker kan du få aktiveret mange sanser når du sidder på terrassen.

Du kan også med fordel få et lille vandfald. Dem kan du købe billigt mange steder og de giver en dejlig lyd når du rigtigt skal slappe af og nyde den danske sommer.

En grill gør sig også altid godt på en terrasse, og her er der de seneste år kommet stor konkurrence til den traditionelle kulgrill. Flere forskellige producenter som eksempelvis Weber har fået markedsført deres gasgrill så de er blevet meget populære rundt omkring på terrasserne i de danske haver.

Det er også meget nemmere at grille med en gasgrill frem for en kulgrill, da det blot kræver et lille tryk og så er der allerede varme på. Dermed skal man ikke først tænde op i kullene, vente 30 min på at de er klar til at blive fordelt på grillen og så gå i gang med at grille.

Vil du vide mere om en af de mest populære Weber gasgrill kan du se her: http://begynderhaven.dk/index.php/grill/471-weber-q3000-test

Placering af terrassen

Husk at få placeret din terrasse så du har mulighed for at sidde i solen og i skyggen. Det kan være nødvendigt med mere end en terrasse, så du både kan nyde morgensolen, middagssolen og aftensolen ude på terrassen.

Det er altid dejligt at kunne se flagstangen med Dannebrog eller en vimpel fra terrassen, så tag højde for dette når terrassen planlægges.

På de varmeste dage er det også dejligt med en terrasse som ligger i skygge, så man ikke får det alt for varmt.

De meget skyggefyldte terrasser er dem som vil blive angrebet mest af mos, alger og flisepest, så på disse terrasser er det endnu mere vigtigt med den forebyggende algebehandling end på en sydvendt terrasse.

Hvis skaden allerede er sket og der er kommet flisepest, mos eller alger på terrassen kan det være nødvendigt med en fliserens. Undgå fliserensning med højtryk da det vil ødelægge flisernes overflade og herefter vil alger, flisepest og mos have bedre betingelser end før og derfor vil de hurtigt komme tilbage.

Er du kommet til at højtryksrense terrassefliserne kan en rensning, algebehandling og efterfølgende imprægnering af fliserne afhjælpe problemet. Kontakt nogen der ved hvad de laver når det gælder imprægnering af fliser da det er krasse sager.

Dele af indlægget er sponsoreret